dinsdag 31 januari 2012

The Stupid Investor

Wat een prachtig artikel !
Schadenfreude gallore,  omdat deze kring met vele pseudoniemen op belegger forums (na de kleine daling van de beurs afgelopen jaar) beweerden dat er geen slechte tijden op de beurs bestaan.

Behalve de 12 afgelopen tijden dus.

"You look smart for a while, until you look stupid."
12 keer 5% verlies, is een definitief capital loss van 60%.   Over een periode dat een total stock market ETF wellicht uiteindelijk niet eens gedaald is- en dit gerealiseerd verlies ondanks "laag" risico investeringen - naar eigen zeggen.

Faut le faire. 

Heb je vele jaren aan gemiddeld +13% voor nodig om dat de recupereren.
Al zal de regression to the mean in een random omgeving er wel voor zorgen dat er binnenkort winst gemaakt wordt. Wie weet zelfs 12 keer na mekaar. 

Hilarisch dat de auteur beweert dat brokers ("de financiële industrie") belang hebben bij Buy&hold vanwege de moeilijk beweegbare investeringen itt. cash.
Brokers hebben vooral financieel belang bij een groot aantal trades & margins, gezien dat hetgene is waar ze betaald worden.  Het is ook het enige waarvoor ze betaald worden.   Vandaar de vele types automatische trades (stop loss, trailing stop loss, etc.), zogezegd in het belang van de beleggers. 

Bizar dat de auteur niet begrijpt dat in een omgeving met fluctuerende prijzen dollar cost averaging zijn systeem hands down verslaat.    
Verder valt op:
De auteur beweert precies het tegenovergestelde van wat B. Graham schreef in The intelligent investor, in het bijzonder in hoofdstuk VIII van dit boek - m.i. het essentiële hoofdstuk.

Het tegenovergestelde van Grahams boodschap? Bijgevolg mijn voorstel voor een betere titel voor het artikel : 
"The Stupid Investor".
Geen opmerkingen:

Een reactie posten