dinsdag 13 maart 2012

herbalanceren

De extreem volatiele koers van Vaalco Energy begon me danig op de zenuwen te werken.  Toen het aandeel vandaag boven de 8$ ging, heb ik heel de boel verkocht.
De resultaten van EGY waren goed, maar bevatten ook onaangename verrassingen.  Heel veel olie verkocht, maar ook heel veel tax betaald en nog wat investeringen afgeschreven.
Dus boekhoudkundig werd er netto weinig verdiend.  

Al staat er wel gevoelig meer cash op de rekening.
Cash die ze zullen nodig hebben voor verdere exploraties - het lijkt me dat hun capex in 2011 wel erg laag was voor een oliefirma. 


Ingeruild voor Altria Group  en Veeco instruments.    De eerste is welbekend van de sigaretten, alsook 27% aandeelhouder van SABMiller. En geldt als defensief aandeel, doet het goed in een berenmarkt - het dividend zal daar wel mee te maken hebben. Ging ook ex-dividend.
De tweede is een erg efficiente maker van LED machines, een concurrent van Aixtron dus.   Deze firma's hebben in 2011 enorme klappen gekregen in een in elkaar stortende markt in Azië. 
Maar zelfs in deze erg zwakke markt, slaagt Veco erin om rendabel te blijven. 


Ook m'n kleine positie in AMED heb ik ingeruild.

 The Cato Corp. komt in de plaats.  
AMED is op papier veel goedkoper, heeft een vreselijk jaar achter de rug en een bounce is dus best mogelijk. Echter,  ze zijn niet vies van erg aggressief boekhouden (reden waarom Einhorn ze shortte ), hebben problemen met Medicare facturen en gerechtelijke onderzoeken tegen hen - het is voor aandeelhouders dus in het duister tasten en een pure gok op de goede afloop.  


CATO is een oude bekende op de Greenblatt zeef. Enorm stevige balans met netto $242m cash.
Betaalt elk kwartaal keurig een dividend, en is in een sector actief waar altijd wel nood aan is (vrouwenkleren).
 
Misschien is het allemaal lood om oud ijzer, ik doe maar wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten