dinsdag 6 maart 2012

Twee kamers

 
David Dreman beschrijft in zijn boek Contrarian Investment Strategies hoezeer hij zich erover verbaast dat iedereen over elkaars voeten valt in de ene kamer van het casino, de kamer waar de verwachtingen op winst erg laag zijn, althans lager dan bij coinflippen.  
 
In de andere kamer, waar de odds veel beter zijn, zit zelden iemand. Daarom heeft hij het wellicht over contraire investeringsstrategie.
 
Ik vond het een beetje overdreven toen ik het las, doch hoe meer ik andere beleggers bezig zie en hoor, des te meer stel ik vast dat ze inderdaad al te graag aan het coinflippen slaan, grafiekjes bestuderen om de toekomst te lezen, markt-timers,  trots op hun kunnen zijn als ze met hun munt tossen bovengemiddeld noteren in 1 of andere munt-toss-wedstrijd (=beurscompetities, gesponsord door brokers uiteraard, om de mensen vertrouwd te maken met hun cash cows: turbos', automatische orders, enz enz). 
 
 
Anderzijds, goed dat het allemaal bestaat.  Als die talloze beursactiviteiten subsidiëren mijn broker, zodat m'n fees laag blijven - en nog belangrijker: die automatische stop loss trades zorgen ervoor dat er net op het grootste moment van de solden, ook het grootste aanbod aan koopwaar op kopers ligt te wachten. Bonus: er ligt niet eens een bodemkoers onder die stop loss trades...  
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten