woensdag 16 mei 2012

zeldzaam

Geen van de top (value) investoren - geen enkele -  noch de bijhorende websites,  heeft voor zover ik weet ooit een doorsnee spaarder/belegger aangeraden om value averaging eens te bekijken. 
 
Buffet komt het dichtst in de buurt, hij verwijst wel eens naar dollar cost averaging, als gespreide aankoopmethode voor index beleggers en mutual funds/spaarplannen.  
 
 
Al de andere zijn geobsedeerd door hun beste idee, dat hun toelaat (of toeliet) 1 of andere (zelfgekozen) index te verslaan. 
 
Heel fijn als je een berg van andermans geld moet beheren en véél rijker wordt als het efkes lukt om de markt te kloppen,  doch een kleine belegger - zoals ik - heeft daar uiteindelijk bezonder weinig aan. 
In het beste geval spaar ik elke maand een beetje, terwijl die super-ideeën meestal niet maandenlang super-ideeën blijven. 
 
Je zou kunnen zeggen dat je eerst alles oppot in cash, en dan instapt als het bloed op de beursvloer stroomt.  Goed, dan probeer je de markt te timen, maar je weet niet of het echt de bodem is, én - minstens even belangrijk:  wat doe je dan de volgende 30 jaar van je leven?
 
 
 
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten