donderdag 6 september 2012

het licht gezien?

 
Na het lezen van een artikel in de Trends van twee weken geleden, wou ik iets posten over de "bad business" van Pinguinlutosa. Voor mij 1 van de slechtst bestuurde firma's die op de brusselse beurs noteren.
Volgens de getalletjes verdiende de firma minder met een omzet van meer dan 800 miljoen Euro (na vele overnames) dan toen ze nog een omzet draaiden van 90m Euro.  
 
De marges waren nooit om over naar huis te schrijven, maar momenteel was het regelrecht schrapen om de leningen af te betalen (Bonus: dit alles na een kapitaalverhoging om de zaak in leven te houden). 
 
De CEO wist zelfs te melden dat de lokale concurrenten zonder buitenlandse overnames beter af waren, financieel gezien (de juiste bewoording uit het artikel ontsnapt me).
 
Kortom, een schoolvoorbeeld van een bedrijf zonder competitief voordeel, met een zwak bestuur. 
 
 
Soit, mogelijk heeft de CEO het licht gezien, en heeft ie beslist om de groep te verkleinen en rendabeler te maken. 
Of mogelijk is er gewoon een waanzinnig bod binnengekomen voor Lutosa, en heeft zelfs het Pinguin bestuur door dat dit een buitenkansje is.   
Of iets tussenin.
 
 
Disclosure: none, en er zal nog heel veel water door de Schelde stromen vooraleer ik een investering in Pinguin zou durven overwegen.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten