donderdag 7 maart 2013

Skin in the game

 
Een prachtig artikel van Felix Salmon
 
 
De steek onder de gordel naar Taleb is een beetje misplaatst.   Zolang de analist geen skin in the game had, werd hij verder betaald, en kon zoveel dommigheden verkondigen of zoveel fooledbyrandomness zijn als ie wou.
 
Nu weten we dat zijn succes als analist op enkele lucky forecasts gestoeld was, niet
op investeer skil.   Maw, de analist was fooled-by-randomness, en daarom begon hij te geloven dat hij echt wel een erg goede investeerder zou zijn.
 
Maar wanneer hij (en zijn volgers/investeerders)  skin in the game begon te hebben, hield het snel op wanneer hij de bal missloeg en bleef misslaan.  Blow-up. 
 
 
 
 
Het artikel deed me sterk denken aan de blinde believer in de volatiele papiermolen.   Ook die deed de hele tijd aan doubling down, tot z'n geld op was en de koers nogmaals halveerde.
 
En ook zijn analyses zijn veel beter wanneer ie geen skin in the game heeft.  En ook de blow-up kwam veel sneller dan verwacht - al hoop ik dat de FTP koers snel weer boven de 20 staat,
zodat de jeugdzonde niet te veel blijvende schade aanricht.
 
Enfin, ik neem aan dat doubling down niet meteen een widow maker hoeft te zijn, zolang die positie niet al te zwaar wordt, relatief tot de andere posities.  
 
 
disclosure: none

Geen opmerkingen:

Een reactie posten