donderdag 21 maart 2013

Update SPPI

Iets meer dan 1 jaar geleden was het aandeel SPPI (spectrum pharmaceuticals) met 100% gestegen tot $14 dollar, zoals ik postte
 
Er volgde ook een update , waarin ik schreef dat ik toekeek.  Ik zette de firma toen ook op de schaduwlijst.  Daar lijkt het nu goedkoop...
 
Want intussen is de stijging van 100% naar $14 volledig ongedaan gemaakt, en noteert het aandeel opnieuw waar het begon: $7.
 
 
Ergens spreekt iets voor de firma, er zijn niet zo veel biotechs met echte omzet en zelfs meerdere producten op de markt. ook hun balans is nog net OK bijvoorbeeld. 
 
 
Anderzijds, de balans is onnodig verzwakt met $75M nieuwe schulden een een overname die vooralsnog nougabollen lijkt op te leveren. En gaan ze met hun produkten winst maken?
 
 
Ik vrees ervoor... Eerder had ik al vermeld dat er geen patentbescherming was voor hun medicamenten, en ondertussen is er generische competitie opgedoken voor Fusilev. 
 
Gevolg: men verwacht een desastreuze omzetdaling... a biotech train wreck
 
 
Ik heb geen idee wat de waarde van een SPPI aandeel zou kunnen zijn.   En in de generische farma sector zou het zeker niet mijn eerste keuze zijn. Eerder specialisten als IPXL. 
 
 
Ik verbaas me er wel over dat beleggers (of eerder "believers") naar alles kijken, behalve naar wat belangrijk is: hoe diep is de moat? 
 
En gezien SPPI geen moat heeft, is het wel een leuke case study, maar geen goede belegging, tenzij er fundamenteel heel wat verandert...  
 
 
 
Disclosure: none

Geen opmerkingen:

Een reactie posten