woensdag 24 april 2013

USA Mobility, update

Niet erg lang geleden gekocht.
 
Ik begon me een beetje ongemakkelijk te voelen, gezien ze hun 10K met grote vertraging ingediend hebben, wegens "accounting issues" in verband met hun software omzet.
 
Ondertussen hebben ze hun jaarcijfers ingediend, en het bedrijf blijft een  free cash flow stroom bezitten die goedkoop gewaardeerd blijft.  
 
 
2012:
net cash from operating:      $72,8m 
(maintenance) CAPEX :  ca. $10m
 
FCF :  ca.  $63m       
 
Hoe is dit geëvolueerd, zie de kolommen ernaast:
 
2011, FCF : $74m 
2010, FCF : $71m 
 
 
Laat me dit naar beneden afronden en zeggen dat de firma op drie jaar tijd een kleine $200m aan free cash heeft afgeworpen.
 
 
Wat is zo'n cash stroom waard?    Marketcap $280m,  net schulden op 31.12.12 =  -$61m  (=$61m net cash)  , samen een EV van ca. $220m
 
Enterprise Value/FCF <4    (!)
 
Ge kunt het draaien of keren gelijk ge wilt,  er zijn volgens mij niet veel free cash flow stromen die momenteel zo goedkoop gewaardeerd worden.  Picanol wellicht en enkele for profit schools in de USA die in deep shit zitten (ESI,  ...)
Men verwacht kennelijk dat de FCF stroom heel binnenkort abrupt gaat opdrogen, ondanks de ervaring over de jongste 5-6 jaar waar het een heel geleidelijk proces bleek.
Degene die gewoon bleven zitten, hebben al lang hun geld terug in vorm van dividenden,  plus nog een aandeel in een intussen meer gediversifieerde, asset light business -  een aandeel  dat nog steeds $13 kost. 
 
 
Bovendien, en we worden nu echt enthousiast, zijn de kapitaal allocatie skills van het management er met rasse schreden op vooruit gegaan.
Tot vorig jaar keerden ze de FCF vooral uit in vorm van dividend, nu verdelen ze dit over een aandeleninkoop programma en dividend. 
Gezien het aandeel aan 1x boekwaarde verhandeld wordt - ondanks aggressieve afschrijvingen -  doet de aandeelhouder die blijft zitten hiermee een goede zaak.
 
En deze beslissing  (100% in het voordeel van de LT aandeelhouders)  deed spontaan heel wat rationele investoren beslissen om de aandelen te dumpen, zodat anderen voor minder dan $11 konden instappen en het eigen inkoopprogramma koopjes geserveerd kreeg.  
 
Geen idee wat de toekomst brengt, doch hier heb ik alvast het gevoel dat the odds in my favour staan.
Maar zoals ieder goede kaartspeler weet: ge moet er rekening mee houden dat ge met een goede hand kunt verliezen en met een slechte kunt winnen. 
 
 
Disclosure: long USMO, PIC  
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten