woensdag 15 mei 2013

Belgische "Manager van een dikke kwarteeuw"

 
Ik las vanmorgen een artikel met onze "geliefde" fonctionnaire CEO bij Agfa in De Tijd,  en ik moest aan het tegenovergestelde denken:
 
Hoe komt het dat het tegendeel van de agfa CEO, dus een ongelooflijk competent CEO ( van een commodity type business) met een ongeëvenaard track record  NOOIT OFTE NIMMER aan bod komt in de financiële pers?
 
 
Na 26 jaar aan de top in het dagelijkse management van een commodity trader, waarvan 14 jaar als CEO,  en nog steeds jaar na jaar bij wijze van spreken de Champions League finale spelend in zijn vakgebied, onderwijl het track record van zogenaamde "commodity hedge funds" alla Man Group  verpulverend.(*) 
Dat alles terwijl de boekwaarde van de onderneming groeit en groeit, naast een vet, betrouwbaar, groeiend dividend. En wat betreft de kapitaalstructuur altijd op veilig spelend. 
 
 
26 jaar aan de top van een commodity business, zonder blowup, in vele niet-gecorreleerde markten gelijktijdig. Dan weet je waarmee je bezig bent.    
 
Skill puur.
 
En zo iemand is dus volledig onbekend.     
 
 
Stephane Holvoet.  
 
Ik ga je missen.  You supplied peace of mind.
 
 
(*) Terzijde, het vehikel van onze grote bekende Belgische trader, Lagrange- de "L" in GLG, moest ondertussen quasi volledig afgeschreven worden door MAN Group - ofte anderhalf miljard van de 1,6 miljard kostprijs.)   Dit ging ook volledig onopgemerkt voorbij in onze "gespecialiseerde pers".  Zat kennelijk minder "skill" in de resultaten dan verwacht, en heel veel meer "luck". Tja.
 
 
 
 
Disclosure: long AGFB, ACOMO
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten