dinsdag 11 juni 2013

weven en zo

Afgelopen weekend stond er een erg interessant interview in De Tijd met de baas van Van De Wiele weefgetouwen.
 
Niet beursgenoteerd, doch buur en sectorgenoot van Picanol.  Hoewel ze kennelijk niet met mekaar concurreren, de machines van Van de Wiele zijn veel groter.
 
Doch een absoluut gelijkaardig bedrijf, met onderdelen/dochterfirma's die ook voor externe klanten werken. Ook qua omzet, gelijkaardig.
 
Jammer dat het niet beursgenoteerd is.  De baas vond de beurs maar niks, omdat de meeste beleggers de lange cycli in zijn sector nooit zouden kunnen vatten.  Wel, dat zou dan een bonus zijn voor de weinige lange termijn beleggers die dat wel snappen. 
 
***********************************************************************************************************************************************************************************************************
 
Een portfolio gerelateerd item :  Acomo is wat gezakt.  Eindelijk.  Ik heb dus wat bijgekocht, hopelijk komen er nog veel en langdurige koopgelegenheden bij. 
 
 
*************************************************************************************************************************************************************************************************************
 
 
Als het gaat om de echte dingen, real estate en plantages, holdings en dergelijke, is er ook een en ander aan het bewegen, ook in de goede richting (down). 
Als ik naar m'n lijstje kijk,  zijn volgende firma's sinds opname in de lijst enkele maanden geleden al redelijk gedaald:
 
Guiness Peat Group  (binnenkort Coats Plc - een ander onderdeel van de kledingindustrie, eerder koper van weefgetouwen) : -28%
Jardine Cycles & Carriages : -20%
Sipef  : -19% 
SIPH : -10%
Camellia Plc : -10%
 
 
Als er nog eens minstens zoveel afgaat, ga ik de firma's nogmaals van nabij bekijken.
 
****************************************************************************************************************************************************************************************************************
 
disclosure: long Acomo, PIC
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten