maandag 28 oktober 2013

overspoeld


Ik begin meer en meer te begrjpen waarom Jim Rogers voor Singapore gekozen heeft als nieuwe thuisbasis.
Er zijn zeker een heleboel restricties waar je je moet aan houden die je persoonlijke vrijheid aldaar beperken, maar anderzijds wordt dat landje wel erg goed bestuurd.

Het is een overbevolkt moeras, dat door uitstekend beleid  tot 1 van de rijkste landen ter wereld geworden is. 
En dat hoopt dat in de toekomst er nog miljoenen immigranten bijkomen om de welvaart te behouden en stevig te vergroten.

It goes without saying: dit alles in sterk contrast met het debiele beleid in de EU, de UK en andere bange blanke man staten (Australië, VS, enz.).


Om het verschil effe duidelijk voor te stellen:  Zelfs een Congolees of een Eritreër heeft niet eens een visum nodig om naar Singapore te reizen... 

Om een idee te geven hoe goed de werk  immigratie  allemaal geregeld is, alle info is keurig online beschikbaar:  http://www.mom.gov.sg/foreign-manpower/passes-visas/Pages/default.aspx
Verschillende paketjes voor high skilled, lowskilled en alles ertussenin. Prachtig.


Vergelijk dat lot maar eens met die uitgebuite sukkelaars die in de Middellandse zee aan de lopende band verdrinken, mensen die nooit een work permit kunnen bemachtigen, gewoon  omdat Europese landen angst hebben. En omdat de landen liever criminele organisaties en smokkelaars rijk maken.
 Of met die werkende mensen die door een zogenaamd "liberale" staatssecretaris naar Afghanistan gedeporteerd worden.
Nu, niets nieuws onder de zon, zoals Knack deze week schreef over wat onze katholieke minister van Justitie in 1938 zei over de uitgewezen joden:
"Niemand weet waar die uitgewezen joden naartoe gaan. Naar concentratiekampen? Het is niet onze taak om dat te weten te komen.

Is bijna letterlijk wat onze nepliberaal beweerde over uitgewezen Afghanen, waarvan er ondertussen al minstens 1 vermoord is. Niet haar taak om zich daarmee bezig te houden.


Soit, back to Singapore. Ondanks de waanvoorstellingen van onze gefrustreerde  Malthus fantast  E. Vermeersch die blijft beweren dat een rijk land met open grenzen "overspoeld" en overbevolkt zou worden met arme sukkelaars,  wordt Singapore helemaal niet overspoeld.  

Misschien zal iedereen al weten dat wie zich niet aan de regels houdt in Singapore, op weinig genade of een of andere hangmat kan rekenen (en de werkgever is 5000SGD kwijt om de kosten te betalen).

Hoe van dit goede beleid mee profiteren?  Op een moment van zwakte  veel  SGD kopen en lokaal beleggen.  
Jim Rogers doet dat al heel lang.  Geef 'm eens ongelijk.


Update: het nieuwste in de UK, ideetje van the nasty party samen met de "lib" dems,  verscherpt door de socialisten (!) : http://www.economist.com/news/britain/21588362-perhaps-half-million-people-live-illegally-britain-governments-draconian-new?fsrc=scn/tw/te/pe/overthetop
Retorische vraag: Hoeveel maanden zal het nog duren vooraleer immigranten daar verplicht worden een gele ster te dragen?