dinsdag 14 januari 2014

contentEigenlijk ben ik mega-content dat ik de filosofie van het waardeplein (eigenlijk die van de JS BACH draad op het gruwelijk onaangename, onleesbare moneytalk forum) heb leren kennen vorig jaar. 

Want naast een fijne achterliggende gedachte (=wereldwijd assets in vastgoed, holdings & landbouw) ,  leverde het een gediversifieerd lijstje met firma's op.   Deze lijst is ongeveer de enige van alle lijstjes waarvan in 2013 interessante prijsdalingen te noteren viel.  Sipef, AEP, Camellia, en enkele holdings in Azië, enz.


En tegelijk wees de moneytalk goeroe me op het ongelooflijke rariteitenkabinet van firma's die in London noteren.   Ge kunt het zo gek niet bedenken, of het noteert in London.  Van een cool safari hotel in Tanzania (LON:BLEY)  tot de Bank of Georgia (LON:BGEO). Of wat gedacht van een vliegtuigmaatschappij  die  free cash afwerpt? (LON:DTG).  
Sindsdien bekijk ik de markt met veel meer dan gewone aandacht.

2x merci, goeroe.


*******************************************************************************************************

Over koppigheid.  De gazet zou m'n ETF strategie ook "koppig" noemen. Min of meer een nulronde over 2013, met wel iets meer dividend dan interest op een spaarrekening.
Doch, met een investeringshorizon van 20 jaar en elk kwartaal een aankoop, zijn aankopen aan recordprijzen contraproductief. 

De doelstelling is dat het bedrag van de Assets Under Management minimaal 10x groter wordt (aan toekomstig in te leggen kapitaal) en dan hoop ik dat er enorm veel gediversifieerde assets in zitten.    
 
Een almaar sterkere euro  x goedkoper wordende emerging markets =   ikke content.   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten