vrijdag 3 januari 2014

double standards

Volgens de wijzen en de gazetten is de heer Coenen opgestapt bij Tessenderlo na een gesprek met Tack, en hadden ze een verschillende visie op de toekomst of andere blabla.

Volgens mij, ging Coenen gewoon niet akkoord met de halvering (of  erger)  van zijn loon!Volgens de gazet maakt zoiets de belgische "Captains of Industry"  razend.  Ze noemden wel enkel zakkenvullers die hun firma's met zelfbediening-geldautomaten verwarren, en wier schip nogal wat water maakt. Bekaert en zo.   


Ere wie ere toekomt, het is iemand anders die in de cijfers gedoken is en die ziet waar Tack  vet kan wegsnijden zonder vlees of bot te raken : Mr. 16%

Om van 16% naar 6% te gaan met de kaasschaaf, moet de CEO alvast meer dan de helft inleveren.   Geen probleem voor Tack, want die keert zichzelf geen loon uit.  Bam, 1 miljoen of zo bespaard.  Nog dik 110 miljoen te gaan.
 Tack heeft geen tijd om zijn "razernij" uit te drukken en in de gazetten, haha.

Hopelijk kort ie ook de vergoedingen voor Tessenderlo bestuurders alla Karel Vinck, alle beetjes helpen en dergelijke ambtenaren ben je m.i. beter kwijt dan rijk.

**********************************************************************************************************

Double standards, II .

  Als 1 of andere rechter een CEO/aandeelhouder verwijt zijn eigen belang voorop te stellen en tegen het belang in van het bedrijf te werken,  dan gaat de gazet volledig akkoord.  Wat een schande! en zoveel belastinggeld versmost, blablabla.  Gone with the wind!!

Nu, als een succesvolle amerikaan krak hetzelfde doet met een ander vlaams bedijf, dwz heel de firma uitkleden, leeghalen en volproppen met schulden zodat het met een diep negatief eigen vermogen achterblijft,   dan is dezelfde gazet vol lof over de zogenaamd briljante CEO  en over de "aandeelhouderswaarde" die zogezegd gecreëerd werd.
   Nu, als je een staatsmonopolie hebt, is waarde creëren doorgaans niet zo moeilijk.
(Geldt trouwens ook voor de superhero van de Post).   


Ironisch dat de gewezen CEO van de tweede leeggepompte schelp met een "reddingsplan" kwam voor de eerste, failliete schelp.

**********************************************************************************************************

Logica: 
Volgens de wijzen staat de euro op of heel dicht bij een hoogtepunt t.o.v. de munten der belangrijkste landen, zgn. trade-weighted value.
Lijkt me dus een uitstekend moment om pakjes en schijfjes euro's te ruilen voor iets anders, bv. iets dat trade weighted op een dieptepuntje staat. Emerging markets, iemand?


Waarover zijn het de "strategen" eens, zie pagina 3 van De Tijd van gisteren?
"strategen unaniem:  europese aandelen kopen".


En niet alleen de sterke euro. Opmerkelijk nog was dat de rest van de gazet propvol stond met vreugdemeldingen dat het zo'n grand cru jaar was voor de hele nest Belgische en Europese aandelen, indexen, whatever.
Even grand cru als in 2012.


En ondanks dat alles, dus nog steeds the cheapest on earth!
hehe, buy high, sell higher?. ************************************************************************

disclosure: long picanol 

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten