dinsdag 1 april 2014

beste reisbureau


van 't weekend in de Tijd, een bijdrage over het beste reisbureau ter wereld: Agfa Gevaert!

Bij welk ander reisbureau krijg je als beloning voor je totaal mismanagment (paar honderd miljoen aandeelhouders cash nodeloos verbrand in een jaar of twee)  anderhalf miljoen in the pocket voor je betaalde plezierreisjes naar Mexiko en godweetwaar Agfa nog allemaal verlieslatende fabrieken heeft ?

Ongelooflijk dat de krant niks beters te doen heeft dan zo'n zelfverheerlijkend propaganda artikel over de CEO te publiceren.
Als de medewerkers 5% inleveren, ... zou hij ook 5% inleveren. Vijf procent, waddisda? 1% voor elke 50 miljoen die de alcatel ambtenaar verloor?  

zum kotzen.


**********************************************************************************
Nu, die andere alcatel ambtenaar in dezelfde krant, weet ook wat zakkenvullen is. Weet hoegenaamd niet waar hij mee bezig was (Bekaert richting faillissement loodsen), snapt geen hol van de commodity type business die BEKB is, maar als hij langs de kassa passeert, is hij ineens klaarwakker.

M'n maag is al leeg, anders kwam het er nog eens uit.  Nu, bij Telenet zit ie beter. Daar heeft ie niks te zeggen en kan dus ook niks verkeerd doen.  En de zakken lopen nog makkelijkker nog voller. Win-win.


***********************************************************************************


Gelukkig is er nog de heer Tack. 

Als ik vandaag lees wat hij onmiddellijk uitvoerde bij Tessenderlo, dan krijg ik weer honger.

Ik schreef eerder over mijn verwachtingen ivm de kostenbesparingen bij Tessenderlo:


Volgens mij, ging Coenen gewoon niet akkoord met de halvering (of  erger)  van zijn loon!
...

Om van 16% naar 6% te gaan met de kaasschaaf, moet de CEO alvast meer dan de helft inleveren.   Geen probleem voor Tack, want die keert zichzelf geen loon uit.  Bam, 1 miljoen of zo bespaard.  Nog dik 110 miljoen te gaan.
 
Hopelijk kort ie ook de vergoedingen voor Tessenderlo bestuurders alla Karel Vinck, alle beetjes helpen en dergelijke ambtenaren ben je m.i. beter kwijt dan rijk.
 


 En wat doet hij?   Ambtenaarke Vinck  van 62.000 euro naar 20.000 !  Dat zijn er natuurlijk nog 20.000 teveel, maar alle begin is moeilijk. Met een beeteke chance  vindt Vinck het een belediging en stapt hij per direct op.
Net als Coenen toen.  

De huidige co-CEO verdient kennelijk al een stuk minder. Keep up the good work! 

Straks ga ik nog spijt krijgen dat ik geen TESB (rechtsstreeks) heb opgepikt.

***********************************************************************************


dislosure:  long PIC, AGFB
  


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten