maandag 2 juni 2014

geluk zit in een klein hoekje


Na het lezen van wat de voorzitter wist te vertellen over Buffett, ben ik eens op de webpagina's gaan kijken van z'n federatie, op zoek naar hoe men - met als sponsor alle turbo en sprinter aanbieders (!)- dan wel op lange termijn moet beleggen.

Terzijde, zouden de AA zich ook laten sponsoren door Diageo?  


En ziedaar, er bestaat een label met "opleiding"  en zelfs een voorbeeldportefeuilleIk blader door de (deftige) artikels en vraag me enkel af waarom de auteur tussen juli- '11 -maart '12 niet bijkocht, met meer dan de helft van de pf in cash, en met een positie gelijk vivendi die op een bepaald moment koeltjes -33% stond.  

En ook wel een beetje hoe je in die (piepkleine)  FCF/EV  vijver vist rond die tijd, zonder een bedrijf op te merken dat  in H1 2012  aan pakweg 1 keer de FCF gewaardeerd stond.Maar  dan moest ik ff glimlachen. Redelijk ongeloofwaardig, kweetet,  maar ik had het echt niet gelezen voordat ik vorige week dit postte:     "een Franse parel?"


Nu, als Buffett's track record in 1 woord te vatten is, "geluk",  dan mogen de anderen ook wel eens "pech" hebben, nietwaar?

Even later zou SIPH trouwens door de "stoploss" gaan, en nog veel dieper ook. Don't get me wrong, in vergelijking met de bagger die meestal te lezen valt in de gespecialiseerde pers en in de blaadjes en zo , staan de rationele artikels van Dirk Peeters op eenzame hoogte.  Respect.

Hij kan er tenslotte ook niet aan doen dat de voorzitter graag in de Humo komt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten