maandag 25 augustus 2014

ETF updateIn de single country strategie rangschikking volgens dark-liquidity , zijn India, Brasil en Turkije momenteel het aantrekkelijkst,  want deze zijn de jongste 6 maand het sterkst gestegen.

Het meest gedaald,  Ierland, Oostenrijk en Duitsland.Echter, dit is misleidend omwille van de korte tijds-spanne.   Ierland is de jongste drie jaar meer dan verdubbeld en nu enkele procentjes teruggevallen,  


En omgekeerd, Brasil werd de jongste jaren goedkoper,  maar veert een beetje op. Met een langer tijdskader, een kruising van  52w lows  en de koers sinds november 2011, de jongste (mini-)crisis,    ziet de rangschikking er heel bijzonder uit.

Het "beste" scoren Chile (25% gezakt sinds november '11) , Oostenrijk (nr. 1 bij de 52W lows) en Russia. 
Gezien ik al Chile heb, ligt het voor de hand dat ik hiervoor kies.

 
Het duurst in deze berekening:  Filipijnen, India, en .... VTI  (Total US stock market), de laatste bijna 70% duurder dan in november 2011.  
Zij die blindweg hun geld hierin (of in andere US etf's) gieten,  maken zich geen zorgen.  Ik zou dat wel doen, en hou m'n dollars lekker bij.
Die kunnen erg van pas komen als de slinger in de andere richting gaat.

 
En het kan verkeren, kneusje  VWO stijgt fors in m'n rangschikking, en steekt VEU voorbij.   Nu lijkt VEU (world ex-US) dus het koopwaardigst van de Vanguard ETF's. 

 De experten van De Tijd waren unaniem begin dit jaar: europese aandelen zouden de vloer aanvegen met de rest.   Zeker wegblijven van de emerging markets.

Ik vond de omgekeerde trade op dat moment rationeler.    

En je gelooft je ogen niet:  nu keren de experten in de gazet terug naar de emerging markets, ... a bit late to the trade, maar als zij gelukkig zijn, ik ook.


 
Long ECH, VFEM
Geen opmerkingen:

Een reactie posten