dinsdag 25 november 2014

humaan


Niks nieuws onder de zon: ik ben het alweer eens met Bryan Caplan.


Dichter bij huis zit je met een fundamentele paradox: hoe kan een onmens een "humaan" beleid voeren?


De vorige had zelfs een eed gezworen, "first do no harm",  doch meteen vergeten toen ze dokter deportatie werd.  Van nep-liberalen kan je alles verwachten.


De nieuwe, hij-die-geen-racist-of-homohater-genoemd-wil-worden, zou het zogezegd geweldig vinden dat er meer arbeids- en studeer- migratie zou zijn (De Tijd interview afgelopen weekend).

Heel handig dat hij daarvoor totaal niet bevoegd is, zo zijn hypocrieten nu eenmaal.


Hoe de Belgische administraties studenten uit het niet-EU buitenland kloten, heeft niks met  hypocrieten Theo te maken, veel simpeler:

Studenten krijgen van de gemeente een verblijfsvergunning/identiteitskaart voor een schooljaar die tot eind oktober geldig is.
Als ze geslaagd zijn en ingeschreven zijn voor hetvolgend academiejaar , krijgen ze van de universiteit/hogeschool eind september een atttest dat ze aan de gemeente moeten tonen opdat hun identiteitskaart vernieuwd kan worden, via een nieuwe aanvraag. 

En dan gaat het altijd mis.  Keer op keer, in elke gemeente, oh zoo toevallig,  gaat er dan iets mis in de administratie (meestal is de hele aanvraag verloren gegaan!), zodat de nieuwe ID pas diep in november/december beschikbaar is. 

De student kan dan later aangewreven worden dat hij een crimineel is want hij verbleeef jaarlijks enkele weken "illegaal" in het land.

Een andere, nog simpelere truuk is via adreswijziging. Als de student in september van kot verandert,  komt de wijkagent pas in de laatste week van oktober dat domicilie  "verifiëren", en wacht dan nog een viertal weken om de gemeente te informeren. Om zeker te zijn dat het ver genoeg overtijd is..


 Zo kweekt men illegalen en zogezegde criminelen -   die de hypocriet dan later met plezier zal deporteren - Afrikanen en Aziaten eerst.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten