woensdag 11 maart 2015

variant


U herinnert zich zeker nog de low-ball overname poging  van MeVis medical  door Varian medical dinges, voor de bradeerprijs van 17,50euro.

Het management gaf zelfs een advies om erop in te gaan. tja.

Vandaag noteert MeVis echter bijna 2 euro boven dat VMS overname bod, 19,40euro.

Verwacht de markt een biedstrijd? 


Nope.   

VMS biedt gewoon nog steeds 20$  ,  en da's ondertussen bijna 20Euro waard, doch amper 17,50 ten tijde van het bod.

Zo rap gaat onze (euro-) koopkracht door het putje.  Sinds een jaar geleden is er al dik 22% af t.o.v. die echte wereldmunt... 

wat een tragedie.


Gelukkig leeft de Vlaming in een Truman Show wereld waar vooral belangrijk is dat zijn huizenprijs zogezegd niet instort  (dwz. eigenlijk pakweg -21% op een jaar, tja, wreed stabiel dus)   en er geen "indexsprong" mag komen,  wat op zich raar klinkt ten tijde van deflatie.  

*****************************************

Een andere crisis, wat te denken over banken, u weet wel, die instituten die op korte termijn lenen (via deposits of via de kapitaalmarkt)  om dan het geld op lange termijn uit te lenen.... bv. voor een jaar of 25 aan rentevoeten van lager dan 2%....

Of erger, banken en andere geld-instituten (verzekeraars e.d.) die tegen een premium euro-bonds (of nog erger, CHF bonds)  kopen, met negatieve coupon. 

Stel u gewoon voor wat er met de solventie van die firma's gebeurt, als opeens de Draghinflatie grijpt, en de korte termijn rente naar een "normale" 3-4% gaat.


Ik kan enkel hopen dat ik uit euroland kan ontsnappen voor de laatste aflevering van deze Truman Show vertoond wordt.
 Zou best kunnen dat het decor instort en opbrandt. 

En zoals Münchau maandag in de FT schreef,  het grote spektakel is vooral te verwachten in centraal Europa, m.n. in brandhaard Duitsland.
Waar bv. de Commerzbank (dat eigenlijk insolvent instituut) met grote plakaten huisleningen aanprijst @1,01% vast.


Ik wil niet eens weten wat je na onderhandelen en vergelijken eruit kan halen. Te pijnlijk.


Peins dat er heel wat van die lui aan het bidden zijn voor een Japan scenario, in de hoop dat lang genoeg uitstel=>afstel... "après moi, le déluge".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten