donderdag 23 april 2015

Chefsache


Een bedrijf dat ik helemaal niet opvolg, Bilfinger SE (mij bekend als Bilfinger Berger),  kwam gisteren met de zoveelste profijt waarschuwing, en vandaag met een nieuwe chef.

Kennelijk hadden ze de Koch al 8 maanden geleden buiten geflikkerd

Dan volgt de onvermijdelijke: "I told you so" - confirmation bias alert, eigen citaat: 

"De CEO van Bilfinger Berger,  ex-politicus Koch,  gaat zich ook concentreren op die takken die de hoogste marges leverden, en de rest van de hand doen. Wat zo iemand niet snapt, is dat hogere marges meer competitie aantrekken en zowiezo last krijgen van "reverting to the mean", en vice versa.  Het zal me niet verbazen dat de hoge marges in de toekomst laag blijken, en dat de verkochte delen opbloeien. 
Enfin, who cares.  De BB board heeft Koch niet gehuurd voor zijn business kennis (nihil), maar omwille van zijn politieke invloed & contacten. Altijd handig als overheidsopdrachten je core business zijn
."

Kennelijk woog het amigo netwerk niet op tegen bodemloze incompetentie.

Soit,  Koch was altijd al een oliedomme keuze, een navelstaarder die zich vooral liet opmerken door xenofobe acties... Goed bevriend met collega & partijgenoot Jürgen "Kinder statt Inder" Rüttgers , ging opeens bouwprojecten gaan binnenrijven in onder andere India ?? 
 
 Tja, dat zoiets moeilijk ging worden, wisten zelfs de kleinste Kinder.

 
"Good riddance!"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten