donderdag 23 juli 2015

evident


Een belegger heeft van meerwaarde belasting of tax op coinflippen van nature weinig of niks te vrezen.  Omdat ie z'n gerief bijhoudt. 


In het epicentrum van de financiële wijsheid heeft de coinflipper al helemaal niks te vrezen van een "speculatie-tax" : hij "handelt" gewoon in troebele gok derivaten (opties, CFD, Turbo's, sprinters, ..), enfin al het tuig dat aangeboden wordt door de grote sponsors van de vlaamse coinflippersfederatie  en hij ontwijkt zo alle tax.

Probeer dat uit te leggen aan een niet-Belg,  en ge wordt zot verklaard.  Absoluut topmateriaal om weddenschappen mee te winnen in financieel minder verfijnde gebieden.

******


Het weinige risico voor een belegger bestaat erin dat een bedrijf rap overgenomen wordt en de overnemer cash betaalt.

Dat kan pijn doen, ook fiscaal - enige waar ge dan nog kunt op hopen,  is dat er gerealiseerde minwaarden in de port mogen afgetrokken worden.  
Overal ter wereld vanzelfsprekend, behalve in ...


Anderzijds zouden deze extra fiscale risico's  zich kunnen uiten in lagere prijzen voor equity...  Waar de belegger weer z'n voordeel bij heeft.  

***********

Ook gemerkt hoe men in 1 adem meerdere verslavingen aanpakt?  tabak, alcohol, ..en ...
coupon addicts!  ze nemen 2%  extra af van de couponknippers!  Ja, zeer gesofisticeerd!  


************

Iedereen in de USA last van de dure dollar?  Nope,  RTN:  Q2 resultaat veegt de vloer aan met de waarzeggers... prijs +8%    
Buy and hold doet het zo slecht nog niet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten