dinsdag 27 oktober 2015

concentreren


Eerst op de hoofdzaak concentreren:  de free cash flow generatie van het huishouden.

Contra1:  Stevige tegenwind dit jaar,  we zijn groter (moeten) gaan wonen,  en hebben de vorige super-voordelig hut moeten inruilen voor een minder voordelige woonst. Mijn vrekken hart bloedt elke keer dat deze vaste kosten van m'n rekening gaan
- gelukkig is de kwaliteit van de huisvesting er wel op vooruit gegaan. 
   
Daarom hou ik de aanbod zijde een beetje in de gaten, en ik heb een deal op het oog die de huisvestingskosten structureel met ca. 30% omlaag zou krijgen - de enige tegenprestatie is dat het minder "convenient"  is, nl.  2km verder van zowat alles verwijderd.  Een no brainer.

Helaas zit er een makelaar tussen,  een mensensoort waarmee ik zelden of nooit overeen kom.  (da's het understatement/eufemisme van het jaar)


Contra2 :  Kleinere tegenslagen,  zowat alle voertuigen hadden dit jaar meer kweddelen dan de vorige 5 jaren samen,   en ook een vierwieler vervangen, wat een meerkost inhield.


Pro:  we zijn er kennelijk in geslaagd om bovenstaande volledig te compenseren door te snoeien in de variabele kosten.  De FCF quote is zelfs net iets beter, zonder dat ik het gevoel heb dat er iets veranderd is.

************************************

Dan de kleinere hoofdzaak, de allocatie van die gegenereerde FCF.

Vrij eenvoudig, staat  (opnieuw) op de rekening.


Want bij de investeringen heb ik een en ander geconcentreerd:

Stanchart ,  Philip Morris,  Meredith Corp  en (een deel van) Altria Group  werden verkocht.

Gekocht werd voor de aandelen PF : United Technologies.


Toen waren ze nog met tien:

Pic, Acomo, UTX, RR, en Van de Velde  : samen 75% van de aandelen PF .

De overige 25% :  WU, MO, MSFT, RTN, TSRA. 


**********************************









  



2 opmerkingen:

  1. Hey. Vraagje: hoe gaat dat met die c-aandelen van RR. Blijkbaar recent ex-dividend gegaan maar ik zie ze nergens staan? Moeten ze nog komen? En hoe zet je die zaken om in gewone aandelen? Mailtje naar broker? tnx!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi, die worden bijgeschreven op je account, en tegelijk zou je een melding moeten krijgen van een "corporate action", en dan zou je 3 keuzes moeten krijgen: 1) C-shares bijhouden, 2) C-shares omzetten in cash, 3) c-shares omruilen tegen A-shares.

    BeantwoordenVerwijderen