woensdag 16 december 2015

Tessenlol


Tack ruilt de weefgetouwen en industries voor bijna 26miljoen nieuwe aandelen TESB.

Dat vind ik een beetje jammer, omdat ik hem op de volgende Picanol aandeelhouders vergadering wou vragen of er plannen waren om de latente verliezen in TESB België te consolideren met de gezonde winsten van de weefgetouwen.  :-)


Shit, hij was me te snel af.


Analisten en journalisten snappen natuurlijk niet waarom de winst-stroom van de weefgetouwen een stuk meer waard zijn voor Tessenderlo dan voor de Picanolgroep zelve. 

Maar da's exact de reden waarom ze analisten/journalisten zijn en geen investeerders.


De vraag is nu waarmee ik achterblijf.  Met een miniem deeltje van een soort van mono-holding, Picanobel.   Die zal wel ver onder TESB gaan noteren, tenzij Tack de cash flow gaat omzetten in verdere of nieuwe participaties.

Zou jammer zijn dat hij serieuze dividends gaat beginnen betalen,  waarom zou men aan de Belgische regering via de achterdeur (27% RV op dividend) geven  wat men aan de voordeur uitspaart aan vennootschapstax?

Mijn hoop:  Ain't gonna happen.

3 opmerkingen:

 1. Ofwel haalt hij Picanobel direct vd beurs met de eerste dividendjes. Het argument dat zijn klanten moeten weten hoe het loopt met Picanol (oud)houdt nu geen steek meer, die visibiliteit is er nu via Tessenderlo (nieuw).

  Een holding met weinig freefloat zal wellicht aan hoge korting noteren...

  PS: je moet al paar miljoen aan aandelen hebben voor je een vraagje mag stellen aan Luc ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vragen stellen mag doorgaans elke aandeelhouder die aanwezig is. Voorstellen ter stemming voordragen, is iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb net eens de conference call herbeluisterd en daar was ook iemand die deze vraag stelde. En de CFO zegt dat de verliezen niet aftrekbaar zijn van de winsten van Picanol omdat ze in andere entiteiten zullen zitten...

  Op zich is zo'n waarderingsoefening wel leuk om te lezen. Het management moet zich uitspreken over geschatte winstgevendheid en groeiverwachtingen op korte termijn. Volgend jaar is Tessenderlo in alle divisies winstgevend! (of zo raamt men het toch) Picanol zal zeer lichte groei hebben, met geringe investeringen, dus blijft een cash koe.

  BeantwoordenVerwijderen