woensdag 27 januari 2016

10B


De 2015 cijfers van United Technologies zijn bekend.

Hopelijk stellen de cijfers "Wall Street" vreselijk teleur -  mijn plan blijft om er nog veeeeel van bij te kopen.  
(Update: wschlk dankzij de winstwaarschuwing van Boeing, doet UTX het vandaag minder goed dan ik zou hebben verwacht)  


Zoals steeds bij een verzameling excellente businesses, komt het beste op de laatste financiële pagina, bij de cash flow:
Zoals beloofd is UTX erin geslaagd om voor 10.000.000.000USD eigen aandelen in te kopen in 2015.

:-)

En als ik de balans mag geloven,  is er zelfs geen verwatering meer (gemiddled aantal diluted shares = 850m=outstanding shares). 

  Da's wellicht te mooi om waar te zijn.  Het annual report zal dat wel verduidelijken. En ze hebben van de verkoop van Sikorsky gebruik gemaakt om heel wat afschrijvingen te steken in de operationele cijfers (doch niet de cash flow!) .    P&W gaat zelfs operationeel in het rood.


En nu neemt de confirmation bias het volledig over: een hip hip hoera artikel over de klasse van Pratt & Whitney :  Voilà

Als zuinige goeroe PCP - een single moat firma -  overneemt aan 22x de winst, dan is de investment thesis voor  quadruple moat UTX  toch niet zooo moeilijk, eh.
4 opmerkingen:

 1. Zet je nu euro's om in dollar of zijn er dat uit de dollarspaarpot? Zijn een paar opportuniteiten in dollar( warren zijne winkel), maar heb weinig zin om nu euro's om te zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dollarspaarpot. Sinds vanmiddag is de bodem wel zichtbaar ;-)

  Er zitten nog wel USD vast in VWO en EWP die ik zou kunnen vrijmaken door de euro equivalenten te kopen EMIM en Lyxib bv.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind je Safran nog niet koopwaardig? Zit toch in een 52wk low (p/e gewijs nog altijd geen batje, maar ook nt extreem meer)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het gaat in ieder geval de goede richting uit met Safran: de cash flow groeit stevig, en de prijs zakt.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen