donderdag 28 april 2016

flasche leer

Ik wou het effe hebben over de maker van lege flessen, Resilux.

Doch elke reden is goed om eerst de trainer van FC Hollywood nog eens aan het werk te zien,  wellicht de beste persconferentie van een voetbalcoach ooit :  "Sind Sie bereit?"

Terug naar Resilux.
Jarenlang zeurt de CEO en de cheerleaders in pers en brokergilde  met de investment thesis dat Resilux een koopje is ondanks hun bestaan als pure commodity type business,  omdat ze binnenkort een diepe, brede moat gaan hebben met hun "gepatenteerde"  luchtfles technologie. 

De ene supergrote klant - "the best a man can get!" - na de andere zou in de rij staan om bergen geld over Resilux uit  te strooien!!


Dan komt er ambras in de Joint Venture,  maar de investment thesis blijft overeind en wordt vurig verdedigd,  de ontevreden partner zou namelijk :
- juridisch geen poot hebben om op te staan;
- geen geld hebben voor een rechtszaak;
- onder tijdsdruk staan
- enz enzDat alles blijkt opeens allemaal een grote berg leugens geweest te zijn.  Waarvoor ze zich niet eens verontschuldigen!

Integendeel, nu moet de aandeelhouder van Resilux ineens mega-content zijn dat ze eindelijk van die ellendige verliespost af zijn,  en nog mega contenter omdat ze de (geleende) cash die erin stak  terugkrijgen met intrest en een bonusje. 


Tja, wie gelooft die mensen nog?  Als men bereid blijkt staalhard te liegen tegen de aandeelhouders over de bedrijfsstrategie, zijn er dan nog grenzen?


Conclusie:  a stock for someone else's portfolio. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten