donderdag 16 juni 2016

veel te snugger


"Hij heeft het niet zien aankomen",  Saverys in De Tijd.

In plaats van zich zorgen te maken over al de over-investeringen in de LNG markt,  hield onze Saverys zich bezig met het kleineren van mensen die op de beurs van Brussel handelden:  dat waren kleuters. Hij ging zich liever bezighouden met de grote mensen in New York. 

Quasi tegelijkertijd kon de hele wereld lezen en toekijken hoe Jim Chanos ( Zou dat ook een kleuter zijn, Nicolas?)  LNG short posities innam en uitlegde dat iedereen op dezelfde LNG  kar sprong  en de deals mathematisch niet meer konden kloppen. 
Omdat de onderliggende assumpties niet meer kloppen door de waanzinnige over-investeringen.   Net als bij de ijzererts mijnen enkele jaren eerder. 

Ik vind het altijd enorm leuk dat iemand (wiens grootste verdienste blijft uit de juiste baarmoeder te komen) zoveel hubris ten toon spreidt en het allemaal beter denkt te  weten dan zo'n "lucky fool" als Chanos.   :-) 


************************

Nu, kennelijk geven die volwassenen vaak de indruk dat ze achterlijk zijn, als ze wat willen verkopen. 
Zo heb je onze zelfverklaarde intelligente investeerder die ervan uit gaat dat "internationale investoren" gratis geld uitdelen als ze back-office jobs uitbesteden aan duitsers, dat zou "alweer een lukratieve deal zijn".

Drie dingen kwamen in me op:

1) Valeant had ook de ene lukratieve deal na de andere,  omdat de rest farma industrie uit idioten zou bestaan.  Tja.

2) De vorige keer dat ze zich über-gesofisticeerd voelden:
Eismann: "Who's buying this shit?"
Answer: "Düsseldorf"
:-)

3)  het Publity verhaaltje lijkt erg sterk op "pump and dump", verschrikkelijk eenzijdig belicht, met ongeveer alle soorten cognitive bias inbegrepen. 
Bovenop de confirmation bias waaruit ongeveer al z'n posts bestaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten