woensdag 9 november 2016

bezigheid


Ik peins dat onze super voorspeller die tot gisteren nagenoeg nooit fouten maakte met z'n voorspellingen, Nate Silver,  slecht heeft geslapen vannacht.  :-)

Zijn uitstekende boek "the signal and the noise" heeft nu een ietwat ongelukkig gekozen titel, gezien hij jarenlang duidelijk bijzonder veel noise gemeten heeft,  maar het signaal compleet gemist heeft. 

Ik verwacht nu een vette portie cognitive dissonnance  en verwijzingen naar caveats en "onvoorziene" dingen en andere excuses. 
Ondanks de ruggesteun van Taleb over zijn werk.
 Fooled by randomness.

(Ik had dit vanochtend getypet, ondertussen is het natuurlijk al zover op 538... de grootste shock van z'n carrière...)
***Nu, 99,99% van de financiële pers artikels is entertainment,  en vaak worden ook "verwachtingen"
zelf gecreëerd en zogenaamde "events" opgeklopt, die dan helemaal niks blijken te betekenen.
Wellicht de enige manier om je job te rechtvaardigen & behouden als jounalist.

Elke onnozele FED/Draghi meeting bv,  of werkloosheidscijfers (die op zich al waardeloos zijn door de enorme margin of error). 

Over de "verkoopgolven" en "koopwoedes"  ga ik niet uitwijden.

En nu dus een "aardverschuiving" in de USA politiek.  Alles ging crashen met Trump, de USD op kop.  Tja, veel blabla.   Een normale dag, doch mijn defensie stocks ( RTN, en eraan gerelateerde stocks RR & UTX) worden hoger verhandeld.   Maar dat zal zich ook wel normaliseren.


Ik begrijp niet goed hoe Trump het leven van z'n eigen kiezers gaat verbeteren,  maar dat heeft ie dan gemeen met Obama's en zijn  "Yes, we can" kiesvee. 

  Heb ook nooit begrepen waarom de europese media zo Obama-fiel is,  die heeft acht jaar lang echt geen hol gedaan voor Europa & omgeving. 

Enfin, tenzij je de chaos in Ukraïne, Syrië, Irak, Afghanistan, enz. als positieve verwezenlijkingen beschouwt.


Het meest doet het me denken aan George W. versus de rijkste  man in de senaat, Kerry Ketchup.  Die laatste was onverkiesbaar, maar in Europa deed men alsof, en was dan echt waar mega-teleurgesteld  dat de elitaire bobo het niet haalde van een simpele ziel als W.  

history doesn't repeat, but it rhymes.

Trouwens, George W kwam ook aan de macht met een "make USA great again" ticket, die ging zich enkel op de interne interesses van de USA richten en de rest van de wereld boeide hem niet.  Dat heeft toen ook niet lang geduurd. 

soit, we zien wel

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten