De Tijd schrijft een artikel over koffie. https://www.tijd.be/dossiers/de-pioniers/als-we-niets-doen-komt-de-productie-van-illy-koffie-in-het-gedrang/10310725.html?openGallery=1-0
In het artikel komen de "kwaliteitseisen" aan bod die Illy stelt aan de koffie die ze inkopen.
En dan doet de journalist er deze foto bij :
RFOL
Een zak met rotte (zwarte) en totaal onrijpe (groene) koffie cherries, wellicht uit een lading rijpe (=rode) vruchten gesorteerd.
Koffie is voor de boer 1 van de uitzonderlijke teelten waar de hoogste kwaliteit gelijk staat met de hoogste produktie: Als de boer die cherries van de foto had laten rijpen, en de rotte eerder had geplukt, had hij veel meer verdiend, was er meer koffie en stukken kwalitatiever.
En wat men steevast vergeet: de arabica boeren zijn (landbouwkundig) allemaal met hun gat in de boter gevallen.
De robusta boeren zijn de grotere sukkelaars.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten